Тема Купи, хвърли, купи: Скритата история на планираното остаряване
- dtmf75
- Автор на темата
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
- Благодарности: 140
- Точки: 2753.00
Купи, хвърли, купи: Скритата история на планираното остаряване е тема създадена от dtmf75
Ако искаме да направим ТВ който да се повреди в рамките на около 5 години, първата работа е да изхвърлим ЕЕПРОМ-ите , и да сложим системната информация и настройки в Спи флашове или Нанд
EEPROM:
– Endurance: 1 Million Write Cycles
– Data Retention: 100 Years
SPI FLASH:
Up to 100,000 erase/write cycles
– 20-year data retention
NAND:
- 100,000 Program/Erase cycles
- 10 years Data Retention
2. Задължително е да се махнат всички CCFL лампи, понеже живота им е 50 000 часа срещу 30 000 за LED осветление. Следващо важно условие е , да пуснем осветлението на максималната граница на тока, или да оставим светодиодите със слабо охлаждане. Светодиодите трябва да са десетки модели като размери и мощност, а свързването им да е в десетки варианти, за да може евентуален ремонт да е максимално сложен.
EEPROM:
– Endurance: 1 Million Write Cycles
– Data Retention: 100 Years
SPI FLASH:
Up to 100,000 erase/write cycles
– 20-year data retention
NAND:
- 100,000 Program/Erase cycles
- 10 years Data Retention
2. Задължително е да се махнат всички CCFL лампи, понеже живота им е 50 000 часа срещу 30 000 за LED осветление. Следващо важно условие е , да пуснем осветлението на максималната граница на тока, или да оставим светодиодите със слабо охлаждане. Светодиодите трябва да са десетки модели като размери и мощност, а свързването им да е в десетки варианти, за да може евентуален ремонт да е максимално сложен.
Благодарили следните потребители: ciklon
Моля използвайте формата за Вход или Регистрация, за да се присъедините към беседата.
- ciklon
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Администратор
Отговор от ciklon в темата Купи, хвърли, купи: Скритата история на планираното остаряване
Абсолютно съгласен. Мога да добавя : разработване на операционни системи за определени тв-та, не добре написан софтуер, който се бъгва, когато си поиска, но за сметка на това за доста телевизори няма ъпдейт
- "Разни хора, разни идеали..." - Алеко Константинов
- "Аз знам, че нищо не знам" - Сократ
www.ciklon.org
www.ciklon.org
14:59, 3 юли 2016 г.
Моля използвайте формата за Вход или Регистрация, за да се присъедините към беседата.
- dtmf75
- Автор на темата
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
Отговор от dtmf75 в темата Купи, хвърли, купи: Скритата история на планираното остаряване
И преди слагаха евтини кондензатори дето изсъхваха след 5-10 години работа. Сега обаче дефектите в софтуер и осветление изпреварват остаряването на кондензарора ))
15:35, 3 юли 2016 г.
- dtmf75
- Автор на темата
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
Отговор от dtmf75 в темата Купи, хвърли, купи: Скритата история на планираното остаряване
На филма субтитрите на Бг се активират от настройки
15:36, 3 юли 2016 г.
- dtmf75
- Автор на темата
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
Може да се добави и запояването на елементите с безоловен тинол- LEAD FREE. На простолюдието ще се каже че е заради защита на екологията, понеже оловото е твърде вредно. Реално ще получим ненадеждна спойка, която за няколко години ще стане на прах и напукана спойка. Особенно актуално за процесори с BGA монтаж.
Така купувача ще мисли че пази природата, а реално ще си купува нов лаптоп/LCD TV на всеки 3-5 години и ще замърсява повече
Така купувача ще мисли че пази природата, а реално ще си купува нов лаптоп/LCD TV на всеки 3-5 години и ще замърсява повече
00:35, 4 юли 2016 г.
- dtmf75
- Автор на темата
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
Мислех че рекорда за най-скапан LCD TV апарат се води от Samsung заради запалените светодиодни ленти по време на работа съпроводено с пламъци и дим, или от LG понеже не изключва докато не изгори и последния светодиод, обаче от днес и Sony влиза в състезанието. Пристигна Sony KDL 40R474A със светодиодни ленти като на вестел- стандартни 3 волтови светодиоди, обаче най-новото изобретение е че лентите стоят във въздуха на пластмасови подпори, така че да не се опират на никаква ламарина или метал за да не могат да се охлаждат, и апарата да се повреди точно между 2-рата и 3-тата година от закупуването.
20:58, 12 февруари 2018 г.
- ciklon
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Администратор
Отговор от ciklon в темата Купи, хвърли, купи: Скритата история на планираното остаряване
Такова изпълнение има и в Toshiba, та чак и рамката пред матрицата е лепена, обаче забравих кой модел беше.
- "Разни хора, разни идеали..." - Алеко Константинов
www.ciklon.org
www.ciklon.org
22:57, 12 февруари 2018 г.
- Dankov
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Нов член
- Благодарности: 2
- Точки: 3.00
Отговор от Dankov в темата Купи, хвърли, купи: Скритата история на планираното остаряване
Нагледно по сонито...
Разчитат на охлаждане с въздух....
Точно на сонито е лепена рамката отпред с двустранно залепващо! подводни камъчета много...
Разчитат на охлаждане с въздух....
Точно на сонито е лепена рамката отпред с двустранно залепващо! подводни камъчета много...
Това съобщение съдържа прикачени изображения.
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за да ги видите.