Тема Ремонти с неочакван край
- dtmf75
-
Автор на темата
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
-
- Благодарности: 146
- Точки: 2806.00
-
Ремонти с неочакван край е тема създадена от dtmf75

Моля използвайте формата за Вход или Регистрация, за да се присъедините към беседата.
- ciklon
-
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Администратор
-
Отговор от ciklon в темата особенни ремонти

Най-важното от случая е че си оправил телевизора и си го върнал работещ.
- "Аз знам, че нищо не знам" - Сократ
www.ciklon.org
Моля използвайте формата за Вход или Регистрация, за да се присъедините към беседата.
- todorov
-
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
-
- Благодарности: 7
- Точки: 1835.00
-
Отговор от todorov в темата особенни ремонти
Този телевизор да го е направил бързо и гордо да е седнал на пейката отпред, че се е изморил докато е сменил (пръснал със спрей за по-лесно) бутона.
Понякога сложните на пръв поглед дефекти са доста по прости.
- dtmf75
-
Автор на темата
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
-
-
Отговор от dtmf75 в темата особенни ремонти
- todorov
-
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
-
- Благодарности: 7
- Точки: 1835.00
-
Отговор от todorov в темата особенни ремонти
Кондензатори, платки и готово!

- Petkov
-
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Младши член
-
- Благодарности: 1
- Точки: 2.00
Отговор от Petkov в темата особенни ремонти

- ciklon
-
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Администратор
-
Отговор от ciklon в темата особенни ремонти
Плазма LG шаси PP78A
Симптом: Замазана картина на Scart буксата. Превключвам на аналогова тв и там същото положение ( първа заблуда: явно не е превключил макар и селектиран на тв), а на HDMI перфектна картина.
И си мисля на аналогов сигнал навсякъде не е добре картината най-вероятно нещо софтуера може би се е омазал и се започват едни презаписи на еепром, на VCT, докато не се сетих да пробвам на друг вход и отново на тв (обаче с изваден скарт). Следва изненада: само на 1-та скарт букса е така картината и в крайна сметка - прекъснал резистор

- "Аз знам, че нищо не знам" - Сократ
www.ciklon.org
Това съобщение съдържа прикачено изображение.
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за да го видите.
- dtmf75
-
Автор на темата
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
-
-
Отговор от dtmf75 в темата особенни ремонти
Включва за секунда напреженията по майнборда и гасне. Панел и подсветка не палят.
Почнах от помощния процесор- смених го понеже не дава всички команди за включване. После презапис на еепроми, флашове нандове всичко каквото има

- joropop
-
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
-
- Благодарности: 3
- Точки: 948.00
-
Отговор от joropop в темата Ремонти с неочакван край

- dtmf75
-
Автор на темата
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Платинен член
-
-
Отговор от dtmf75 в темата Ремонти с неочакван край

Купих им нови батерии и така колекцията с радиосверяеми Casio-та надхвърли 10 броя, после пуснах няколко в обяви да ги разредя